Onze bedrijfscultuur

Het XTi DNA kan je niet anders omschrijven dan een open, laagdrempelige en vlakke organisatiestructuur. Geen hiërarchie, maar een losse werksfeer waar creativiteit en ondernemingszin worden gesmaakt. Net omdat het bij ons ook gewoon leuk mag zijn om aan projecten te werken. Denk aan een startup mentaliteit en je zit meteen in de goede richting. We zitten in een bedrijvengroep met complementaire nichekennis en kunnen dus ook gemakkelijk beroep doen op collega’s met andere expertises. Van elkaar iets bijleren, daar draait het bij ons om.

Binnen XTi liggen de kansen en opportuniteiten voor het grijpen. Je kan zelf bepalen welke richting je uit wil gaan, jij zit aan het stuur van je eigen professionele carrière. Een vlakke bedrijfscultuur, open communicatie en continu bijleren, daar draait het bij ons om.
Dennis Team Lead Kontich
Bij XTi wordt er voor iedereen tijd gemaakt en rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Appreciatie zorgt voor motivatie, kortom een win-win!
Tom Java & Open Source Consultant
De kans dat ik vastroest binnen XTi is heel klein. Ik werk steeds met verschillende mensen, op verschillende projecten en in verschillende sectoren.
Patrick Java & Open Source Consultant

team-icons1

We bekijken onze regionale kantoren als een ontmoetingsplek. Je verdeelt je werktijd optimaal tussen geconcentreerd doorwerken van thuis, creatief samenwerken met de klant en gezellig samen sparren op kantoor.

team-icons2

Ook plezier wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen. Elk jaar organiseren we enkele leuke teamevents waar je je collega’s op een andere manier leert kennen. Ook hackathons en workshops staan vaak op onze planning. Een combinatie van ‘business & pleasure’, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Kortom, bij XTi zorgen we voor een leuke werksfeer waardoor we een echte lange termijn samenwerking met jou kunnen aangaan. Je bepaalt zelf hoe je groeipad eruit zal zien, steeds met de nodige ondersteuning.

Tijdens mijn sollicitatie lag de nadruk eerder op mijn interesses en ervaringen als alternatief voor testen en assessments wat bij andere organisaties wel vaak het geval is. Automatisch liepen de gesprekken hierdoor ook veel relaxter.
Daan Java & Open Source Consultant
Mijn sollicitatie bij XTi verliep heel aangenaam. Door COVID-19 deden we alles digitaal. De procedure verliep enorm vlot en na 2 gesprekken lag er al een voorstel op tafel.
Jeroen Java & Open Source Consultant
Mijn sollicitatie bij XTi voelde eigenlijk meer aan als een babbeltje dan een sollicitatiegesprek. Hierdoor was ik enorm op mijn gemak. Deze informele, gemoedelijke en persoonlijke aanpak typeert XTi als organisatie.
Quinten Java & Open Source Consultant

Jouw persoonlijke groei

We geloven in een persoonlijk groeipad, afgestemd op jouw ambities en toekomstdromen.

Groeipad
  • Van schoolverlater tot veteraan, waar je je ook bevindt in je professionele carrière, wij zetten samen met jou concrete doelen uit om je eigen ambities na te jagen.
  • Van zodra je bij XTi aan de slag gaat, begeleiden we je op je pad naar nieuwe kennis en certificaten. De focus van de opleidingen ligt vooral op Java 17, Spring Framework en Cloud technologieën (AWS, Azure, Google & Kubernetes). Misschien krijg je zelfs wel les van één van je eigen collega’s, bijvoorbeeld één van onze Certified Spring Teachers.
  • Als beginnende IT-er stomen we je op een half jaar klaar zodat je snel gewicht in de weegschaal kan gooien en up-to-speed bent. Je wil uiteraard niet heel je carrière hetzelfde te doen, maar om Tech Lead, PM of Analyst te worden, hoef je niet te job-hoppen. We nemen je mee op in projecten en begeleiden je en cours de route in je nieuwe rol.
  • “Blijven leren” is ons motto. Wij houden niet van routine en maintenance, daarom doen we niet aan bodyshopping maar eerder aan nieuwbouwprojecten. Geen jarenlange opdrachten, maar voldoende afwisseling tussen projecten en technologieën.
Klinkt als iets voor jou?
Vanaf mijn eerste werkdag ben ik op een project gestart en ondertussen heb ik twee certificaten behaald: Java 11 & Spring. Deze zijn een mooie toevoeging aan mijn cv.
Daan Java & Open Source Consultant
Ik ben gestart bij XTi en heb van hieruit mijn eigen cloud-native bedrijfje kunnen oprichten. Doorheen het traject kon ik rekenen op enorm veel ondersteuning vanuit XTi op vlak van presales en management. Kortom, een luxestart met weinig risico.
Stef Partner Cloudway - Cloud & Serverless Competence Center
Vanuit een start als Junior Developer heb ik doorheen de tijd de kans gekregen om door te groeien naar nieuwe functies. Momenteel werk ik als technical teamlead waarin ik onder andere de Project Manager ondersteun bij het opmaken van een planning.
Tom Java & Open Source Consultant

Ideation

Liggen je ambities eerder bij het uitwerken van een eigen business idee? Wil je graag iets nieuws bieden aan onze klanten of je eigen team uitbouwen? Hierin gingen andere XTi collega’s je al vooraf. In ons ideation programma begeleiden we je bij de stapsgewijze uitwerking van deze plannen.

Zin in een babbeltje?

Heb je al ongelooflijk veel goesting om voor XTi te werken? Of heb je misschien nog wat extra informatie nodig? Dat snappen we. Plan gerust een gesprek in met Sam of Dennis en vraag maar raak.

We praten graag over je voorbije projecten (business case, organisatie, architectuurplaatje) of opleiding, technologiekennis en ambities. Heb je zelf vragen voor ons? Helemaal prima, we beantwoorden ze graag!

Onze vacatures
Wederzijdse klik

Na 1 of maximum 2 gesprekken is het al snel duidelijk of er een wederzijdse klik is.

Financieel voorstel

We bieden je een helder inhoudelijk en financieel voorstel aan in combinatie met je persoonlijk groeipad binnen de organisatie. Wij kijken er naar uit om kennis te maken.

Technologische babbel

Wij houden niet van assessments of testen, een technologische babbel volstaat voor ons om jouw talenten te appreciëren.